Máte rodinný dom s takmer nulovou potrebou energie? Štát vám môže prispieť až 8000 eur.

Máte rodinný dom s takmer nulovou potrebou energie? Štát vám môže prispieť až 8000 eur.

Prázdniny sa môžu pre Slovákov začať pozitívnymi správami. Ministerstvo dopravy a výstavby totiž avizovalo druhú výzvu na podanie žiadostí o príspevok na rodinné domy vo výške až 8000 eur. Pre koho je tento príspevok určený a ako je možné ho získať?

 

Príspevok na rodinný dom môže získať vlastník rodinného domu s takmer nulovou potrebou energie. Podmienkou je, aby bol majiteľ fyzickou osobou, občanom Európskej únie a mal trvalý pobyt na Slovensku. Určité podmienky musí spĺňať aj nehnuteľnosť, ktorá bude predmetom získania príspevku prostredníctvom výzvy. Okrem toho, že rodinný dom musí spĺňať požiadavky na energetickú hospodárnosť a teda mať takmer nulovú potrebu energie, kolaudácia rodinného domu musela prebehnúť najskôr v roku 2018 a podlahová plocha nesmie prekročiť 200 metrov štvorcových.

 

Pokiaľ spĺňate tieto podmienky, môžete podať žiadosť o získanie príspevku na rodinný dom s takmer nulovou potrebou energie vo výške až 8000 eur. Možnosť podania žiadosti bude sprístupnená 1. júla 2020 o 8:00 hodine ráno na webe https://byvajteusporne.sk/ a platná je až do 30. septembra 2020. Podávanie žiadostí je okrem dátumov limitované aj počtom žiadateľov, ktorých môže byť maximálne 200. Ak teda chcete žiadosť podať, je dobré ju podať ihneď po sprístupnení možnosti, nakoľko pre zvýšený záujem je možné, že sa žiadosti kapacitne rýchlo minú.

 

Veľký záujem o získanie príspevku spôsobilo najmä zjednodušenie byrokratických procesov a postupov. Legislatívne zmeny v máji minulého roku totiž zrušili povinnosť zatepľovania výhradne certifikovanou firmou, čo výrazne zjednodušilo majiteľom rodinných domov zháňanie stavebných majstrov. Taktiež sa upravili aj administratívne podmienky pre podanie žiadosti a o príspevok prejavilo záujem niekoľkonásobne viac žiadateľov.

Ak by ste chceli poradiť, neváhajte využiť kontaktov na tomto webe

Bc.Mária Jaslovská
Autor: Bc.Mária Jaslovská

Volám sa Mária Jaslovská rod. Špergerová a som realitná maklérka pre Bratislavu a okolie ale samozrejme nebránim sa predajom aj na celom Slovensku.

Pracujem pre realitnú kanceláriu KARIN&PARTNERS

Som certifikovaná realitná maklérka a členka realitnej únie SR. Mám za sebou úspešné absolvované viaceré školenia  SORA (Slovenská realitná asociácia), v oblasti komunikácie a psychológie predaja.

Predaju nehnuteľností sa úspešne venujem od roku 2008.  Počas tejto doby som predala niekoľko nehnuteľností.

Práca realitného makléra ma veľmi baví  a  snažím sa ju robiť na špičkovej úrovni. Preto každý rok vylepšujem ponúkané služby.

Pri fotení nehnuteľnosti spolupracujem s profesionálnym fotografom. V inzerátoch sa snažím poukázať na výhody každej nehnuteľnosti ako napr. EXKLUZÍVNE LEN U NÁS V RK, Aj vďaka tomu dokážem predávať nehnuteľnosti za vyššie ceny ako konkurencia. Predať vašu nehnuteľnosť za čo najvyššiu cenu k vašej plnej spokojnosti.

Pracujem aj na sociálnych sieťach... všetko s jasným cieľom.

Prečo vznikli tieto stránky?

Aby som tu prezentovala, že keď DVAJA ROBIA TO ISTÉ, NIKDY TO NIE JE TO  ISTÉ.

Je všeobecne známe, že rozdiel medzi maklérmi je povedzme nemalý. Prosím, prečítajte si moje tipy a články. Verím, že vám tieto informácie pomôžu v rozhodovaní a že si pre predaj nehnuteľnosti zvolíte tú správnu cestu.

Za každým predajom nehnuteľnosti sa totiž skrýva ľudský príbeh. A to je dôvod, prečo by nikto nemal tak dôležitý životný krok podceňovať. Ani predávajúci, ani maklér.

Záleží mi na odvedeniu špičkovej práce a na spokojnosti klienta. A dbám na svojom dobrom mene a povesti. Za mňa potom hovoria referencie spokojných klientov.

Ak ste dočítali až sem, máte môj obdiv a ďakujem Vám. Pokiaľ Vás čokoľvek ďalšieho zaujíma, neváhajte ma kontaktovať.

Diskrétne, korektné a okamžité jednanie je pre mňa samozrejmosťou.

Pre mojich klientov som tu, kedykoľvek ma potrebujú .

Teším sa na spoluprácu

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

7 chýb pri predaji nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov